Orientare școalără

Orientare Scolara si Profesionala

Ce este orientarea școlară și profesională

Cine sunt eu și ce pot face eu? În ce meserie/domeniu de activitate mă pot specializa? Ce meserie e mai potrivită pentru mine? Am calitățile necesare pentru a lucra în domeniul care îmi place? Ce trebuie să fac pentru a ajunge unde îmi doresc? Sunt întrebări pe care ni le-am pus cu toții în diferite momente ale vieții.

Orietarea școlară și profesională se ocupă cu îndrumarea, dirijarea unui adolescent sau adult spre meseria sau profesia care se potrivește cel mai bine cu capacitățile, aspirațiile și personalitatea sa, ținând cont de posibilitățile de angajare oferite de piața muncii și de situația sa familiară, socială, economică, etc.

Autocunoasterea este primul pas în alegerea unei profesii și cariere potrivite cu interesele, aptitudinile, valorile, trăsăturile de personalitate, stilul de viata dorit. De multe ori ne simțim tentați să ne alegem o ocupație care nu ne place sau nu ni se potrivește, doar pentru că este acceptată din punct de vedere social ca fiind de succes. Cunoscând cât mai multe despre noi putem determina ce oportunități se potrivesc cel mai bine cu nevoile noastre.

UPB 2019

ceva text

UPB 2018

ceva text